TAŞLIDERE GAZİ İLKOKULU KANTİN İHALESİ

TAŞLIDERE GAZİ İLKOKULU KANTİN İHALESİ

04.01.2024 93

Okulumuz kantin ihalesi, 08.01.2024 Pazartesi günü saat 09.30 da İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda aşağıdaki şartnameye göre yapılacaktır. İlgililere duyurulur.

 

 

 

2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNUN 51/G MADDESİ  GEREĞİNCE PAZARLIK USULU İLE KİRAYA VERİLECEK KANTİN İÇİN DÜZENLENEN ŞARTNAME

 

               

1. Pazarlığa konu olan okulun/kurumun;                 

a) Okulun Adı                                                          : Taşlıdere Gazi İlkokulu

b) Belirlenen Aylık Muhammen Bedel                         : 9.000,00 TL

c) İhalenin Yapılacağı Yer                                          : İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu

d) İhalenin Yapılacağı Tarih ve Saat                           : 08/01/2023 Pazartesi günü Saat : 09:30

e) Öğrenci Mevcudu ve Kapasitesi                             : Öğrenci Sayısı 818, Öğretmen ve Diğer Personel 60

f) Kiralanacak Yer                                                    : Okul Kantini

 

2. İhale Komisyonuna Verilecek Belgeler;

a) Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi.

b) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

c) Adli Sicil Kaydı.

d) Muhammen bedelin yıllık tutarı olan 81.000,00TL ‘nin %20 ‘si 16.200,00TL’nin geçici teminat olarak Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırıldığına dair makbuz.

e) Bağlı bulunduğu vergi dairesinden (vadesi geçmiş borcu bulunmadığına dair belge)

f) İlgili esnaf odasından adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına dair belge. (Mevcut işletmecinin ihaleye katılması halinde adına kayıtlı, ihale edilen kantin dışında ikinci bir kantin varsa ihale dışı bırakılır. Mevcut işletmeci ikinci bir kantini olmadığına dair belgeyi sunacaktır.)

g) Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.

 

h) İstenen bütün belgelerin (b ve g bentleri hariç) son bir ay içerisinde alınmış olması zorunludur.

 

3. Aranacak Şartlar;

a) T.C. Vatandaşı olmak

b) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olmamış olmak

c) Müdürlüğümüzce, ihaleye istekli olarak katılacakların güvenlik araştırmaları yaptırılacaktır. Güvenlik araştırması ihale tarih ve saatine kadar tamamlanan isteklilerden ihaleye katılmaya engel durumu bulunanlar ihale dışı bırakılır. Güvenlik araştırması ihale tarih ve saatine kadar tamamlanamayan isteklilerden ihale uhdesinde kalıp sözleşme imzalayan yüklenicinin ihaleye katılmaya engel durumu bulunması halinde ise sözleşmesi iptal edilerek kesin teminatı gelir kaydedilir.

d) 65 yaşından gün almamış olmak.

e) Kantin veya benzeri işyeri işletmecisi iken sözleşmesi fesh edilmemiş olmak.

f) İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci    

    dereceye kadar kan ve kayın hısımları olmamak.

g) İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.

h) İhale kararı, karar tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde ihale yetkilisi tarafından onaylanır veya

     iptal edilebilir.

ı) Kiralamaya ilişkin her türlü vergi, resim, harçlar, sözleşme giderleri ve varsa KDV ve stopaj

    giderleri yüklenici tarafından ödenecektir.

 

4. İhale; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51. maddesinin 1.fıkrasının (g) bendine göre pazarlık

    usulü ile yapılacaktır.

 

5. İhaleye katılmak isteyenler ihalesi yapılacak okul kantinini yerinde inceleyerek öğrenci sirkülasyonu, kantin işleyişi ve eski kiracıdan devir alınacak taşınır ve taşınmazlar için ödenecek tutarlar ile sözleşme şartlarını ilgili okuldan öğreneceklerdir.

 

6. İhaleye başvuruda bulunan istekliler adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına dair belgeyi ihale komisyonuna sunarak, ayrıca farklı il ve ilçelerde fiilen kantin işletmecisi olmadığını taahhüt eder. Bu husustaki belgeyi ihale komisyonuna sunduğu halde kantin işletmecisi olduğu tespit edilenlerin sözleşmesi genel hükümlere göre fesh edilir. 

 

7. Bu ilanın süresi 29.12.2023 Cuma günü saat 10:00’dan 08.01.2024 Paazartesi günü saat 09:30’a kadardır.

8. İhaleye katılacak istekliler hazırlayacakları ihale dosyasını (İstenen bütün belgeler bir zarfa konularak, zarfın ağzı kapatıldıktan sonra, üzerine katılımcının adı soyadı tebligata esas adresi ve hangi iş için teklif verildiği yazılarak) ihale saatine kadar ihale komisyonuna teslim edeceklerdir.

 

Kiralama Sözleşmesinin Genel Hükümlerine göre;

 

Madde 9- Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmî veya gayri resmî devir ve temlik yapılamaz.

 

Madde 10- Kesin teminat, yıllık ödenecek kira tutarının % 6’sı kadar miktarın Muhasebe Müdürlüğüne nakden yatırıldığına dair makbuz veya banka teminat mektubu olarak sözleşmede ibraz etmek zorundadır.

 

Madde 11 - Sözleşme konusu kantinin elektrik,  su,  doğalgaz,  ısıtma gideri,  okulun sayaçlarından ayrı ise tahakkuk eden fatura bedelleri ilgili tahsilat müdürlüklerine, okulun sayaçlarıyla aynı ise idare tarafından tespit edilecek miktar tahakkuk dönemlerinde Milli Emlak Müdürlüğüne yüklenici tarafından ödenir.

 

Madde 12- Kiracının değişmesi durumunda; kantine önceki kiracı tarafından yapılan tüm tesis masrafları, kullanım süresi ve amortisman da dikkate alınarak okul, birlik, varsa ilgili oda temsilcisinin/kuruluşun ve gerektiğinde bilirkişi katılımıyla oluşturulan komisyonca takdir edilen (Bu tutar okul müdürlüğünden öğrenilecektir.)  meblağ, eski kiracıya yeni kiracı tarafından ödenir.

 

Madde 13- Kantinlerde satılabilecek ürünler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından okul kantinlerinde satışına izin verilen ürünlerdir.

 

Madde 14- İki ay kirasını ödemeyen yüklenicinin kira sözleşmesi feshedilir.

 

 

 

 

     28.12.2023

 

  İLAN OLUNUR

           İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ